Geoparkpartnere

En UNESCO Global Geopark har som mål at den skal bidra til en positiv utvikling i nærmiljøet. Gjennom arrangement og besøk samarbeider Gea Norvegica UNESCO Global med en rekke aktører. Vi er stolte av å kunne vise en region med mye lokalt initiativ basert på den geologiske naturarven, kulturelle egenarten og tradisjonene. Våre partnere er viktige ambassadører for det lokale mangfoldet.

Langs Siljanelvas utløp til Farrisvannet og under Auenkollens topp finner vi Auen Urtegård. Larvikitten i området har bidratt til et næringsrikt jordsmonn og et godt utgangspunkt for urteproduksjon.

Jernaldergården er en modell fra ca. år 1000, er bygget på Århus Gård, som eies av Telemark Landbruksselskap.

Lokalisert i Lågendalen ved Kjærrafossen finner man Kjærra Fossepark i Lardal. Tilrettelagte og naturskjønne kullisser er utgangspunktet for å fortelle om historiske fiskeinnretninger, sammen med landbruks- og kulturhistorie.

Høyt og Lavt Norges største utendørs klatrepark, dessuten kan man oppleve sauene, ponniene og få seg en matbit i kafèen. Alt er samstemt og naturlig ”pakken inn” med suset fra Lågen og Kjærra Fossepark som nærmeste nabo.

Nevlunghavn er en gammel los- og fiskerhavn med særpreget, sjarmerende bebyggelse langs smale buktende gater. Her ligger vakre Nevlunghavn Gjestgiveri.

Siljanhjort driver hjorteoppdrett i Siljan, og tilbyr hjortekjøtt og elgkjøtt, samt  foredlede produkter av hjort og elg. Kortreist og sporbar mat av ypperste kvalitet.

Familiebakeriet holder til i kystnære områder ved Nevlunghavn i Larvik

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler