Om oss

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark er et område med en spennende og spesiell geologi og natur- og kulturhistorie. Geoparken er et avgrenset område på 3000 km2 og ligger i Vestfold og Telemark fylke og innbefatter kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien.

UNESCO SITE DESIGNATIONS

UNESCO, som er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur, utnevner områder med spesiell og verdifull natur- og/eller kulturarv, over hele verden. Aller først, i 1971, ble det vedtatt å etablere Biosfæreområder (Man and biosphere reserves). Så fulgte Verdensarvlista (World Heritage List) i 1972. Det tok mange år før den geologiske delen av naturarven oppnådde å få samme type betegnelse, det skjedde i 2015 gjennom etableringen av UNESCO Global Geoparks.

I 2020 har Norge ett biosfæreområde, åtte verdensarvområder og tre UNESCO Globale Geoparker.

For mer informasjon om UNESCO global Geoparks se UNESCO sin side om Geoparker og Global Geoparks Network.

Visjon

”Geoparken skal spre kunnskap om vår geologiske naturarv og sammenhengene mellom geologiske prosesser og vår eksistens”.

Eierforhold.

Gea Norvegica Geopark er eiet av Vestfold og Telemark fylkeskommune, samt kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien.

Vår adresse er:
Gea Norvegica Geopark
Porselensveien 6A
3920 Porsgrunn
Tlf 913 88 445

Kontakt oss på : post@geanor.no

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler