Aktuelt

Rundt 80 personer var med på torsdagens tur med Geoparken. Geoparkguide Kjell Ivar Brynsrud tok deltagerne med på en naturhistorisk vandring i Borgeåsen. Her fikk deltagerene oppleve Grenlands geologi gjennom panoramautsikten fra Borgeåsen.

Flere av Gea Norvegicas lokaliteter er rammet av oljesølet fra "Full City". Oljen kan sees langs hele kyststrekningen, fra Portør i sør og nesten til Stavern i nord. Jomfruland, Steinvika, Mølen og Nevlunghavn, alle steder er det olje å se.

Jomfrulandserien er en brosjyreserie bestående av temabrosjyrer for øya. I alt er det fire temabrosjyrer; Geologi og landskap, Naturen gjennom året, Fuglelivet og Kulturlandskapet

Det var mange som hadde funnet vegen til Norcems gruver. Mona Holte ga en fin innføring i hvordan verden så ut da kalksteine ble dannet.

Ca 60 studenter fra Høyskolen i Telemark brukte den fjerde av fem dager med feltarbeid i geoparken.

Ca. 30 geofagelever fra Drammen videregående skole valgte legge sin geologiekskursjon til geoparken.

I forbindelse med at Telemark museum feirer sine 100 år er det en flott geopark utstilling i musikk paviljongen. Utstillingen ble offisielt åpnet av Fylkesordfører Gunn Marit Helgesen.

Kragerø kommune var vertskap for vårens møte i representantskapet i Gea Norvegica Geopark. Representantskapsmedlemmene er politikere fra våre åtte eierkommuner og to fylkeskommuner.

Første runde av opplæringsprogrammet for guider er nå i gang, og det er svært god oppslutning omkring opplegget.

Vi har den glede å ønske Kristin Rangnes velkommen som ny daglig leder i Geoparken.

Det var stor oppslutning om informasjonsmøtet som ble holdt på Fylkeshuset 23. februar. Geoparkguider er viktige ambassadører for den geologiske naturarven og lokalmiljøet.

Fra 2. juni til 7 juni arrangeres den Europeiske Geopark uken over hele Europa. Da vil det være tilbud om ulike arrangement for publikum hver dag hele uken. Her bilde fra et av fjorårets arrangement.

Sjø og vind fra Skagerak stod innover Jomfruland torsdag 27.11. 08. Dette barske været dannet rammen når 70 opplagte ungdommer fra Sannidal Ungdomskole og deres danske gjester flyttet skoledagen til geoparkattraksjonene på Jomfruland.

Kjempe gøy! Kult! Det var responsen fra de18 elevene som deltok på Geoparktur fredag 7.november

Store friluftsområder er nå tilgjengelige for allmennheten.
I en skjønn forening av Kyststi, krigshistorie, flotte utsiktspunkt mot havet og unike svaberg ligger Rakke nå for allmennhetens føtter.

I forbindelse med den lokale åpningen av geoparken i Porsgrunn hadde Porsgrunn Kommune en spørrekonkurranse til alle elever mellom 5 og 10 trinn i skolen. Premien var en tur med geopark til Mølen og Rognstranda med grilling!

I begynnelsen av oktober 2008 gjennomførte H.K.H Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit en tur til Telemark.
Kragerø kommunene og geolokaliteten Steinmann var et av stedene som ble besøkt.

Kuling og sterk regn natt til søndag lovet ikke godt for turen som skulle bli arrangert til Skriua i Siljan. Men søndagen opprant med sol og knallsterke høstfarger. Ca 60 personer møtte opp denne flotte høstdagen til lokal markering av at Siljan er en del av Gea Norvegica Geopark.

I et strålende sommervær på lørdag møtte mellom 150 og 200 mennesker opp på Jomfruland for å høre om Jomfrulands spennende geologi og feire geologiens dag!

Hadde vi visst at dette var så flott her ute ville vi satt av mye mer tid. Dette sa en tydelig engasjert avdelingsdirektør Mari Sæter på vegne av et trettitals mennesker fra Avdeling for internasjonalt samarbeid i Miljøverndepartementet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler