Aktuelt

Geoparkens informasjonssenter på Porselensfabrikken har åpent i høstferien (uke 41) mandag – fredag, kl. 11–14. Aktiviteter for barn og voksne.

På grunn av været må vi dessverre avlyse ettermiddagens fuglesang- og geopark tur. I sludd og regn synger ikke fuglene og med så store nedbørsmengder vil deler av stien være vanskelig å gå. Vi beklager og håper at dere blir med på andre av sesongens geoparkturer!

Nå har våren kommet og tursesongen i Geoparken er her. . Skal du på tur i Geoparken har vi laget noen enkle brosjyrer fra ulike lokaliteter som kan lestes ned eller leses på nett.

Også i år blir det guidet båttur i skjærgården. Har man ikke egen båt, er mulighetene mange. Bli med på guidet båttur med M/S Dikkon eller dra på øyhopping. Ønsdag 2. august kan du bli med på en utvidet sightseeing i skjærgården med M/S Dikkon. Denne turen vil ha fokus på geologi, natur og kulturhistorie.

Hjertelig velkommen  til en nydelig sommerkveld med offisiell åpning av nye attraksjoner i Kjærra Fossepark Torsdag 16.06.16 kl. 18-20                 
«Tidslinjen»: Jordas historie: 4,6 milliarder år på 10 minutter - og 90 meter

Sesongens turprogram er klart. Her blir det guidede turer til ulike lokaliteter i Geoparken. Nytt av året er båttur med M/S Dikkon fra Brevik 18.juni og med sightseeing i skjærgården.

Nå er anleggsarbeidene med geologisk tidslinje i Kjærra godt i gang. Det vil bli laget en brosteinslinje som blir 90 meter lang og den representerer Jordas 4500 millioner år lange historie.

På UNESCOs generalkonferanse i Paris 17. november ble et nytt UNESCO-program, ”International Geoscience and Geoparks Program” (IGGP) vedtatt. Det verdensomspennende Global Geoparks Network (GGN) er dermed blitt del av et eksklusivt selskap, på lik linje som UNESCOs Verdensarv.

Lørdag 31.oktober er det kulturnatta i Porsgrunn. I Geoparkens lokaler på Porselensfabrikken blir det gruvevandring for barn fra kl.12.00 - 15.00. Her blir det mulig å gå på jakt etter edelstener i gruvene.

Istid, vulkaner og vikingeslag.
Over hele landet feires geologiens dag og Geoparken inviterer til en naturhistorisk vandring på Mølen i Larvik lørdag 12. september klokken 14.

Det blir byvandring i Skien fredag 28.august kl. 13.00. Vi gjør oppmerksom på at det ikke blir byvandring på lørdag. 

Det har vært rekord mange deltagere på guidede turer i Geoparken i årets vår- og sommersesong, men sesongen er ikke slutt ennå så vi har flere turer i august og september også.  Se arrangemenstkalenderen

Tårnbukta, Jomfruland

Vi har fått forespørsel om å sette opp taxibåt til/fra Jomfruland 29. juli, da siste ferge går kl. 18.40. Vi kan bestille taxibåt fra/til Valle og til Kragerø, men må da ha bindene påmelding.

Den Europeiske Geopark-uken, EGN-week 2015 arrangeres i alle Europeiske Geoparker i de kommende uker.

En opplevelsesreise i Gea Norvegica Geopark - tilbud fra Nestor i samarbeid med Gea Norvegica Geopark.
 

Geoparken har idag fått støtte fra Sparebankstiftelsendnb til å lage en tidslinje i Kjærra Fossepark i Lardal som viser jordas lange historie.

Vi markerkerte Friluftslivets år 2015 - med geopark tur i naturskjønne Kjærra.

Sesongens turprogram er klart. Vi kan tilby en rekke guidede turer på de ulike lokaliteter i Geoparken. Alle turene er gratis og uten påmelding

Fensfeltet geologiforening har gitt ut en ny bok om Fensfeltet. 

Fensfeltet ved Ulefoss er verdenskjent for sine mange uvanlige bergarter og for sine store forekomster av niob, thorium og sjeldne jordartselementer. 

Kulturnatta i Porgrunn var spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler