Flint

Fred Flint er ikke vanlig i vårt område. Han må ha reist helt fra Danmark!

Jeg bare lå der jeg, innimellom all kalksteinen. Helt stille, langt nede i Danmark. Hadde det helt fint, brydde meg egentlig ikke så mye om det som skjedde rundt meg. Greit nok med kalkstein, men der jeg lå følte jeg meg helt spesiell. Du ser vel at jeg ikke er en vanlig kalkstein?

Men så ble det plutselig så kaldt! Vær og vind sleit ned Klara Kalkstein, og så plutselig ble jeg revet ut fra min fredelige plass! Og tatt med av en isbre som fór fram. Jeg frøys fast i isen og lå slik en stund, men så startet en spennende ferd. Biten av is brakk av og ble forvandlet til et isfjell. Jeg fulgte med, og havstrømmene førte meg og isen nordover. Etter hvert smeltet isen og jeg falt ned på bunnen. Og nå er den gamle havbunnen blitt tørt land. Jeg er “annerledessteinen”,
jeg snakker jo dansk, vet du!

Men skal jeg fortelle deg noe annet: før var jeg en virkelig skatt! Hvis et barn fra steinalderen hadde funnet meg hadde noen blitt glade! Jeg kan nemlig bli til fine pilspisser og kniver. Hvis du slår på meg kan jeg sprekke opp i skarpe biter. Og vet du, steinaldermenneskene brukte meg til å lage ild også! Så den gangen, for mange tusen år siden, var jeg veldig populær!

Last ned PDF her.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler