Tomb vgs på tur med geofagklassen i Geoparken

Tur til Jomfruland med Tomb Vgs i fantastisk høstvær. Geoparken bistår mange undervisninggrupper på ulike lokaliteter.

Elevene på Tomb vgs i Råde i Østfold kan velge geofag som et av fagene for å få realfagskompetanse. En klasse  med geofag 1 på vg2, med videreføring med geofag2 på vg3.

Hvert år bruker vi uke 37 til en fordypningstur. Da besøker vi steder som presenterer et tverrsnitt av faget; jordskjelv og vulkaner, hydrologi, meteorologi, gruvedrift, mineraler og bergarter. Vi tilbringer onsdag kveld til fredag på Jomfruland. Her får vi med oss mye geologi – ofte med hjelp fra Geoparken – hvor vi ser nærmere på isens arbeid og dannelsen av Raet. Mye av teorien faller på plass når man kommer ut og får se det i virkeligheten. I tillegg kommer alle de gode inntrykkene fra stedet, som er unikt. Å vandre rundt i slike omgivelser uten biler og støy gjør inntrykk selv på 17-åringer.

Årets rundtur, sammen med Mona Holte fra Geoparken, ga mye faglig innhold og fikk fram flere sider ved den lange og smale øya.

I tillegg blir vi også guidet av fastboende på øya for å få et innblikk i historien og det spesielle ved å vokse opp «ute i havet».

Den heftigste opplevelsen denne gangen ble nok den siste natta, for de som overnattet i telt; svak storm er en utfordring med et telt som har 20-25 somre bak seg. v/ Steinar Grimsrud

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler