Til topps på Skriua

Kuling og sterk regn natt til søndag lovet ikke godt for turen som skulle bli arrangert til Skriua i Siljan. Men søndagen opprant med sol og knallsterke høstfarger. Ca 60 personer møtte opp denne flotte høstdagen til lokal markering av at Siljan er en del av Gea Norvegica Geopark.

På vei opp til Skriua var det natursti med 6 poster hvor deltakerne fikk bryne seg på geologiske nøtter og kongler og kart.

På toppen ventet bålkaffe på ”svartelars” og pølsegrilling. Ordfører Ole Kristian Holtan innledet de annonserte innslagene på toppen ved og holde et fint innlegg om Geoparkens betydning for Siljan.

Geolog Henrik Heyer kunne fortelle de fremmøtte om Siljans kollelandskap, hvordan berggrunnen er bestemmende for hvordan dets er ut med hensyn på landskap og vegetasjon.
Vi rakk akkurat og trekke premier for naturstien før regnet kom og tok oss. Men det ble en flott tur! Tusen takk til alle fremmøtte.

Se flere bilder fra turen

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler