Svært vellykket konferanse

Den 10. Europeiske Geoparkkonferansen er gått over i historien, og vi kan se tilbake på en godt avviklet konferanse og et positivt løft for Gea Norvegica Geopark. I løpet av en uke har områdene vært til glede og interesse for over 250 deltakere. Omkring 30 nasjonaliteter har deltatt på konferansen som pågikk fra 16. til 18. september, etterfulgt av to dager med ekskursjoner rundt i Geoparkens åtte kommuner.

Vi vil rette en stor takk til alle involverte. Geoparken har fått vist frem noe av vår verdensberømte geologi for forskere og geoparkinteresserte fra hele verden, men like viktig er det at lokalt næringsliv, frivillige og støttespillere har bidratt til å vise at geoparker er mye mer enn bare geologi. Konferansen har involvert lokalt og regionalt næringsliv både innen transport, mat og kultur, dessuten har skole og offentlig forvaltning bidratt til en total opplevelse.

UNESCO var sterkt representert både med delegater fra den norske UNESCO kommisjonen, og UNESCO internasjonalt. Det globale geoparkkonseptet har vist seg å være en viktig kunnskapsbro mellom land. I alt 11 nye Geoparker ble tatt opp i Global Geoparks Network under en høytidelig seremoni i Langesund. Flere av de nye geoparkene er i Europa, men det ble også utnevnt nye parker i Japan og Kina. Neste års Geoparkkonferanse holdes i Portugal, men det avholdes også global Geoparkkonferanse i Japan i mai 2012.

 På NRK radio ble det gitt smakebiter under konferansen, og utover høsten vil ”Ut i naturen” vie sendetid til Geoparken.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler