Oljesølet rammer også Geoparken

Flere av Gea Norvegicas lokaliteter er rammet av oljesølet fra "Full City". Oljen kan sees langs hele kyststrekningen, fra Portør i sør og nesten til Stavern i nord. Jomfruland, Steinvika, Mølen og Nevlunghavn, alle steder er det olje å se.

Det ser foreløpig ut som om Rognstranda ikke er like hardt rammet. Selv om opprydningsarbeidet er godt i gang, må vi nok regne med at oljen kommer til å forbli i lang tid. Særlig på rullesteinstrendene på Jomfruland og Mølen og i de porøse skifrene og kalksteinene i Langesundsområdet, vil det være vanskelig å fjerne alle spor. En del av oljen vil brytes ned naturlig, men de tyngste delene av oljen vil bli liggende igjen. Bunkersolje inneholder mange tunge stoffer og vil som oftest inneholde flere forurensende bestanddeler enn for eksempel råolje.

Mange av våre samarbeidspartnere i eierkommunene og fylkeskommunene er i aktivitet, både med opprydning og for å hjelpe fuglene som er rammet av oljesølet. Det er en kraftinnsats som må til for å få ryddet opp etter denne katastrofen.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler