Moro for barn i Steinvika

Torsdag 15 august var Anne og Jane fra Geoparken i Steinvika. Sammen med barna som hadde møtt frem malte vi på fossil-avstøpninger og hadde aktiviteter for barna.

Flotte fargerike trilobitt- og blekksprutavstøpninger ble montert på et stort bilde som skulle illustrere det tropiske havet som var i Steinvika for 450 millioner år siden. Den gang lå området sør for ekvator og var dekket av et varmt og grunt hav fullt av liv. Mange av dyrene og plantene som levde i havet her hadde kalkskall og disse ble senere omdannet til kalkstein. Men noen er også bevart som fossiler, og disse kan lett sees i Steinvika. I tillegg til "fossil-maling" kunne barna også prøve naturstien vi hadde laget. Denne inneholdt geologispørsmål av både lokal og generell art, og selvfølgelig også litt om fossiler. Sola strålte og det ble en herlig dag! Takk for flott samvær til alle dere som møtte frem.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler