Miljøverndepartementet på Mølen

Hadde vi visst at dette var så flott her ute ville vi satt av mye mer tid. Dette sa en tydelig engasjert avdelingsdirektør Mari Sæter på vegne av et trettitals mennesker fra Avdeling for internasjonalt samarbeid i Miljøverndepartementet.

Gruppen ble vist utstillingen på toppen av rullesteinstranda og S. Dahlgren gav en beskrivelse av Mølens tilblivelse. Gruppen var tydelig imponert over utstillingen som ble avduket i forbindelse med åpningen av Gea Norvegica 16. juni i år. Dette gav et pedagogisk og svært interessant fremstilling av mangfoldet knyttet til bergarter og landskap på Mølen. Det ble også tid til en prat om den svært spesielle og mangfoldige vegetasjonen, og Anne Aasmundsen satte fokus på de gode jordbruksarealene knyttet til raet som omfatter store deler av Larvik kommune og Brunlanesområdet. At arkeologene gjerne skulle sett at det var noe mindre vegetasjon omkring gravrøysene ble til et muntert innslag av Jan Lindh og viser bare hvilket mangfold av opplevelser Mølen kan by på. Gruppen valgte etter dette å stokke om på ettermiddagens program og tok seg litt ekstra tid på Mølen i solskinn og friks sjøluft.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler