Mersmak i Skien gav mersmak!

Avisene skrev om bokstavligtalt strålende dager i Skien sentrum. Geoparken opplevde mange besøkende og interesserte til standen. Mange vet nå hvorfor Geoparken var på matfestival!

Landbruket innefor Geoparken varierer med geologien. Det er geologien sammen med klima og løsmasser som danner jordsmonnet. Dette er ikke ny kunnskap, men mange tenker nok ikke over at sammenhengene er så tydelige flere steder. Hva hadde vel Gjerpensdalens næringsrike jordsmonn vært hvis ikke den engang hadde vært dekket av hav? Svaret er at svært mye leire, sand og biologisk materiale på havbunnen ble liggende igjen da havet trakk seg tilbake under landhevingen. Dette sammen med omkringliggende berggrunn og klimatiske forhold har gitt dalen et svært spesielt og næringsrikt jordsmonn.
Publikum var generelt interessert i geopark-lokalitetene og informasjon om disse, og mange ble overasket over at det er kjente og kjære turmål som har en så unik geologi at den er internasjonalt annerkjent. Svært mange har blitt kjent med Geoparken gjennom skiltingen langs hovedveiene og mange hadde store forventinger til videre utvikling av Geoparken. Det var derfor viktig å fortelle at 14. september er det åpning av Geoparken i Skien kommune hvor man blant annet kan få med seg guidet tur til Glasergruvene. Venstøp 14. september
Det var likevel toving av steiner som trakk flest unge. Her fikk man mulighet til å tove sin egen stein ved hjelp av lammeull, vann og litt grønnsåpe. Mange la hode i bløt og lagde vært naturtro steiner.
Geoparken støtter seg til arrangørenes begeistring om noen flotte dager midt i Skien!

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler