Jomfruland

I et strålende sommervær på lørdag møtte mellom 150 og 200 mennesker opp på Jomfruland for å høre om Jomfrulands spennende geologi og feire geologiens dag!

Det var satt opp ferger fra Kragerø og allerede på vei over til Jomfruland kunne Kolbjørn Martinsen muntert kåsere om livet i skjærgården i tidligere tider.
Ved ankomst Tårnbrygga var leder i Jomfruland Velforening, Rut Ellegård klar til å ønske velkommen til den fantastiske øya. Videre fikk de fremmøtte høre litt om det geologiske mangfoldet på øya og ble oppfordret til å bruke sansene og se forskjellene på de ulike landskapene.
På rullesteinstranda hadde ordfører Kåre Preben Hegland æren av å avduke de nye skiltene som er satt opp, og han holdt en fin tale hvor han understreket geoparkens betydning for Kragerø kommune. Guttegruppa i Kantoriet i Kragerø dro til med flotte viser mot havet før publikum fikk høre om Jomfrulands tilblivelse. Elever fra Sannidal og Skåtøy skoler hadde øvd inn en ”rullesteinsmonolog” som de fremførte til et entusiastisk publikum. De kunne fortelle historien om rullesteinens ferd til Jomfruland. Ivar Gundersen i Jomfrulands velforening kåserte om tangens historie på Jomfruland og kantoriet avsluttet seansen på Jomfruland med nye viser.
På velhuset ble det arrangert diverse aktiviteter og mest populært var nok tovingen av rullestein. Mange svarte også på geopark quizzen mens de drakk kaffe, brus og spiste pølser og kaker.
Vi takker alle som var med på å dra dette vellykkede arrangementet i havn samt alle frammøtte publikum som gjorde dagen komplett!

Svarene på quizzen legges ut her for de som ønsker å sjekke at de svarte alt riktig!

Se flere bilder her

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler