Internasjonalt i Geoparken

I forbindelse med den Internasjonale Geologiske Kongress, som ble arrangert i Oslo i august i år, valgte 14 geologer fra Europa og Asia å starte norgesbesøket med en eksursjon i Geoparken.

I løpet av 3 lange dager fikk de med seg mange av de unike geologiske attraksjoner som finnes i geoparken.
Vi rakk desverre ikke å få vist frem alt, men de fikk bl.a. se Mølen og raet, som er et flott naturmonument fra siste istid. På Rognstranda fikk de se de karakteristiske flauane og fantastiske svaberg, med tydlige skuringsstriper fra isbreen og med spennende mønstre i de prekambriske gneisene.

For noen var turens høydepunkt besøket på øya Låven utenfor Helegeroa, med alle sine sjeldne mineraler som er beskrevet for første gang herfra. Også Fensfeltet som er kjent både for sine store mengder av thorium og for de spesielle vulkanske kalkbergartene, vakte stor interesse.

I tillegg fikk deltagerne se den fantastiske naturen som er i geoparken, med båttur på fjorden og besøk på Løvøya, hvor verdens første funn av thoruim ble gjort, samt båttur på Telemarkskanalen fra Skien til Ulefoss.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler