Historisk dag på Rakke

Store friluftsområder er nå tilgjengelige for allmennheten.
I en skjønn forening av Kyststi, krigshistorie, flotte utsiktspunkt mot havet og unike svaberg ligger Rakke nå for allmennhetens føtter.

Larvik kommune har påtatt seg ansvaret for drift og forvaltning av Forsvarets tidligere eiendommer på Rakke, og vil sammen med Geoparken og andre aktører utvikle området til det beste for publikum.

Forvaltningsansvaret ble formelt overført fra Forsvaret til Direktoratet for naturforvaltning (DN) gjennom en nøkkeloverlevering tirsdag 04.11.08.

DN har gitt Larvik kommune ansvar for drift og vedlikehold av området. Kommunen vil lage en forvaltningsplan for området der Oslofjordens Friluftsråd sammen med Geoparken, Larvik og Omegn Turistforening, naboer og andre aktører samarbeider om tilretteleggingen av området.

Dette er verdifulle kystområder og Geoparken er veldig positive til at store arealer med svaberg nå er tilgjengelig

Pegmatitter, såkalte mineralganger i berggrunnen finnes i området og Geoparken vil se nærmere på tilrettelegging omkring disse.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler