Geosafari på Fensfeltet

Arrangementet er nå fulltegnet.

Torsdag 27. september kl. 17.00 inviterer vi til geosafari til det unike Fensfeltet i Telemark. For 580 millioner år siden var det en meget spesiell vulkansk aktivitet der. I dag er vulkanen slitt bort, men det befinner seg mange spennende og sjeldne bergarter på Fensfeltet. Det blir safari, foredrag og servering av vulkansuppe.

Regiongeolog Dahlgren er lommekjent på Fensfeltet og vil formidle sin kunnskap så alle kan forstå.

Safarien starter med en busstur der publikum får innblikk i de spesielle bergartene og gruvedriften som pågikk fra 1650 til 1930-tallet. Det mineralrike Fensfeltet skaffet malm til Ulefoss jernverk og plasserte Ulefoss på kartet som Nordens første industrisamfunn. Når gruvedriften ble nedlagt gav dette store bivirkninger for Ulefoss-samfunnet.

Når mørket senker seg vender vi tilbake til Søve videregående skole der det blir foredrag og servering av suppe, kaffe og te.
Fensfeltet er ett av de utvalgte områdene til Gea Norvegica Geopark som er Skandinavias første europeiske geopark støttet av UNESCO.
 

Tid: Torsdag 27. september kl. 17.00
Sted: Oppmøte på Søve videregående skole, Ulefoss, påmelding her.

Gea Norvegica Geopark, regionsgeologen og HiT er arrangør av Geosafarien.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler