Geopark i nærområdet

Rundt 80 personer var med på torsdagens tur med Geoparken. Geoparkguide Kjell Ivar Brynsrud tok deltagerne med på en naturhistorisk vandring i Borgeåsen. Her fikk deltagerene oppleve Grenlands geologi gjennom panoramautsikten fra Borgeåsen.

Borgeåsen har lange tradisjoner som tur og friluftslivsområde. For 100 år siden bygde Gunnar Knudsen utsiktstårnet som ga ham utsikt helt ut til havet. Løypenettet på kryss og tvers i åsen vitner om mangeårig stor trafikk, og rundt på åsen finnes en rekke fine utsiktspunkt der en ser storparten av de landskap, fjell og åser som omfatter geo-parkens store mangfold.

Turen startet ved Borgeåsen senter, like ved der det eldste huset i Brekkeparken, Borgestua, engang sto, videre opp Tårnfjellveien mot utsiktspunktene vest og syd på åsen. Som avslutningen gikk turen langs skogkanten i øst der det storslagne panoramaet over Gjerpendalen viser flere bygdeborger, variert vegetasjon og vakre gårder i den fruktbare dalen.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler