Gea Norvegica - viktig referanse for internasjonale miljø!

Torsdag 24. november besøker en kinesisk delegasjon Gea Norvegica Geopark. Gruppen ønsker innspill og erfaringsutveksling til utvikling av geoparkkonseptet i eget hjemland. Gea Norvegica opplever en økende henvendelse av slike besøk, og ser det som gjensidig nyttig og en viktig internasjonal annerkjennelse.

Det er til enhver tid mange initiativ i Europa og verden forøvrig for utvikling av geoparker. Gea Norvegica har dannet seg erfaringer i forhold til eget opptak i 2006, og gjennom å være en UNESCO støttet geopark over flere år. Gea Norvegica blir omtalt som en viktig referanse i det internasjonale nettverket, og opplever en tillit og annerkjennelse gjennom bl.a. økende besøk og henvendelser. Geologien må ligge til grunn for utvikling av geoparker, men i tillegg må geologien belyses i en større sammenheng med natur, kultur og samfunn førøvrig, i tillegg til å ha en internasjonal betydning. Slikt arbeid er krevende og det er nyttig å dele erfaringer med andre. Besøket forventes å gi gjensidig utbytte, akkurat i tråd med UNESCO sin grunntanke om at geoparkkonseptet kan bidra til å «bygge broer mellom land».

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler