Fornøyde deltakere på høstens turer

Mange har blitt bedre kjent med Geoparken denne høsten, og tilbakemeldingene er entydig positive fra publikum. Åpne turer har vært en suksess med turer til kjente og mindre kjente perler i Geoparkområdet. Dyktige guider har gitt turene et geologisk, naturhistorisk og kulturelt perspektiv, og bidratt til å trekke fram eksisterende eller mer ukjente attraksjoner i våre nærområder.

Torsdag 10. september gikk turen til "Slottet", bygdeborgen i Bergsbygda. I nydelig kveldssol fikk vi se og høre hvordan naturen har vært tilholdssted for våre forfedre, og hvordan ulike elementer av stein har gitt rom for ofring, huleboere, hellere og utsikts- og forsvarsborg. Alt ble levende framsatt av Geoparkguide og kjentmann Jan Erik Tangen.

Torsdag 24. september møtte mange interesserte til gruvetur midt i Kragerø Sentrum. Dybdalsgruva er åpen for publikum, etter en lang forhistorie med uttak av apatitt for gjødselindustrien. Historien og geologien om stedet ble fortalt av Geoparkguide Else Bjørg Finstad og kjentmann Sam Lunnøe. Utsikten fra Steinmann og historiene om istider og landheving ble en fin avslutning på en klar høstkveld.

Lørdag 3. oktober satt MS Skarfos kursen fra Skien utover "ælva" og mot Grenlandsfjordene. Ingen klaget over dårlig vær da gode historier, matservering og trivelig samhold ble ledet av Geoparkguide Kjell Ivar Brynsrud nede i båtsalongen. Et friskt pust fra dekk var mulig gjennom den fem timer lange turen, og man fikk ta innover geologien, industrien og folks levesett blant øyer og kystkultur.

Åpne turer er et tilbud til alle som er interessert i nærområdene, det krever ingen forutsetninger innen geologi og nivået er tilpasset et interessert publikum. Geoparken har som mål å sette geologien inn i et større perspektiv, der både historie, kultur og natur sees i lys av geologien på stedet. Følg med på

www.geanor.no for våre arrangementer.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler