Flott oppmøte på Mølen på Geologiens dag

Søndag 15. september ble det arrangert Geologiens dag på Mølen. Godt over 70 stykker fant veien til arrangementet på tross av et skikkelig ruskevær. Som alltid viste Mølen seg frem som spektakulær og vakker...

Denne gangen i høstdrakt med frisk bris, lett regn, hvitt hav og store bølger. Men været var ingen hindring. Folk flest var godt forberedt med regntøy, gode sko og noe varmt i termosen.

Mange barn og voksne fikk testet ut Geoparkens nye spill-app, TurfHunt - en digital skattejakt app lisensiert fra Locatify.com på Island. I skattejaktspillet fikk de bryne seg på geologiske spørsmål om Norges nasjonalstein, hvordan Mølen ble dannet og mye mer. For å få tilgang til spørsmålene måtte man først, ved hjelp av innebygd kart og GPS i smarttelefon/nettbrett, oppsøke gitte lokaliteter rundt om på Mølen. Skattejakten ble spilt både i lag som konkurrerte mot hverandre og testet enkeltvis. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger om at dette var gøy, og flere lurte til og med på om det var andre spill i nærheten de kunne prøve. 

I tillegg var det lagt opp til natursti for barn nede på gress-sletta og guidet tur for de voksne på Saltstein. Takk til alle som møtte frem, og for alle de hyggelige og positive tilbakemeldingene vi fikk fra mange av dere. Ha en forstatt fin høst og velkommen tilbake neste år!

Ivrig guttegjeng som testet TurfHunt på Mølen (foto: Jane Dolven)

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler