Blåtur med Telemark fylkeskommune

Båt, mat og faglig påfyll ventet de omkring 80 deltakerne fra Telemark Fylkeskommune som hadde meldt seg til blåtur 29. august. Lite visste de at det ventet historier om dannelsen av geoparken og lek med dinosaurer, mamuttbrøl og smelting av isbreer.

Det var en gjeng spente og intetanende deltakere som møtte fram til sin årlige hyggetur med kollegaer i fylkeskommunen. Fra en skinnende blå himmel var gleden stor over å være ute i klart augustvær og nyte dagen sammen med gode kollegaer. Det var en sporty gjeng som tok utfordringene på strak arm såvel i rollespillet som i de mange stoppene underveis i programmet. Deltakerne ble vist hvordan geologiske prosesser har dannet geoparken med demonstrasjon av geologiske tidsaldre samt hvordan istider har formet landskapet og bidratt til dagens bilde av Rognstranda og Mølen. Dagen var også lagt opp med båttur i Bambleskjærgården hvor både øyer som Låven og Løvøya ble besøkt. Det ble også tid til et stopp på Arøya med besøk hos kunstnerparet Nina og Trond Westgård. Bespisningen bestod av lokal mat fra Telemark, et viktig element i geoparkarrangementene med demonstrajon av sammenhenger mellom geologiske forutsetninger og landbruk.

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark fylke og omfatter kommunene Larvik, Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler