Aktuelt

Jomfruland er en av finalistene i den nasjonale kåringen av vår geologiske nasjonalarv, og kan bli vårt geologiske nasjonalmonument.

Hvilket sted forteller best historien om hvordan Norge ble til, og i tillegg være et tilgjengelig turmål slik at det ikke bare er superinteresserte geologer som skjønner hva dette er.? Her er det vel ingen tvil?

Du kan også lese mer om Jomfruland her og selvfølgelig på våre nettsider.

Gea Norvegica Geopark inviterer til en spennende dag for hele familien lørdag 11. september klokken 10:00

Tov «rullestein» av ull og møt steinfamilien

Bli med på toving! Lag modeller av den nydelige rullesteinen på Mølen i ull. Du får også møte steinfamilien; hør Ragna Rombeporfyr, Lars Larvikitt og de andre fortelle sine historier.

I forbindelse med Mersmak i Skien vil geoparken invitere til en rusletur på gammel havbunn i Skiensgryta lørdag 28.august.

Geoparkguide Tormod Aulebo vil ta dere med på en naturhistorisk vandring i sentrum

Vi starter fra Rådhustrappa kl. 12.00, turen tar ca.1 time.

Alle er hjertelig velkommen.

I samarbeid med Siljan historielag er det nå utarbeidet nye informasjonskilt til Gorningen.

Søndag 29. august kl. 13:00-18:00 er det 100-årsmarkering av landets første skogsarbeiderstreik og åpning av Gorningen som Geoparkattraksjon. Hendelsen markeres med familiedag ved Gorningen i Siljan.

Geoparken holder i disse dager på med å sette opp en geologiutstilling på Jomfruland. Den vil ersatte dagens utstilling, i "boden" til fyrmesterboligen og vil bli mer omfattende.
Her kan du møte "steinfamilien" vår. Her vil hver og en presentere seg og fortelle sin historie, om hvordan de ble "født", og hvordan de kom hit til Jomfruland.

Vårens båttur i Geoparken, med M/S Skarsfos i strålende sol og flott sommervær, ble en fin opplevelse for både store og små.

I tillegg til flott natur, fikk man mange spennende historier. Mens andre land hadde gullfeber opplevde Brevik og Løvøya den store thoriumfeberen i 1895-96.

Hele 50 deltakere møtte opp, hvis vi teller med en golden retriever. Geolog Henrik Heyer guidet oss gjennom prekambriske, kambriske og ordoviciske bergarter, og Trond Risdal fra Telemark botaniske forening viste oss spennede planter på svaberg og i edelløvskog og kalkfuruskog.

Hva skal man gi i gave til venner og familie som har alt de trenger?

Ønsket var en opplevelse som hele selskapet kunne ta del i. Geoparken fikk utfordringen og vi syntes det var en glimrende ide.

Vi gratulerer og ønsker Magma Geopark velkommen som medlem av det Europeiske Geopark nettverket (EGN), som er støttet av UNESCO.

Magma Geopark fikk sitt synlige bevis på medlemskapet på den Globale Geopark-konferansen på Lankawi i Malaysia 14. april i år.

Vi har sett at det har vært sterke meninger angående utforming og plassering av skiltstativene som er satt opp i Bøkeskogen.

Vi håper og tror at når skiltplatene blir montert, vil det skape et helt annet inntrykk i omgivelsene for publikum.

2. juni kl. 18.00 vil Geoparken arrangere en guidet tur i Bøkeskogen. Vi håper så mange som mulig har anledning til å delta på dette åpne arrangementet. Her vil geolog Rolf Sørensen og Bøkeskogen og Kilens venner guide oss gjennom både den fjerne og nære historien.

Kragerø ordfører Kåre Preben Heggland har vært i Kina og besøkt kinesisk geopark.

Her ser vi han ved monumentet "Lion Mouth Cliff".

 

Mange har blitt bedre kjent med Geoparken denne høsten, og tilbakemeldingene er entydig positive fra publikum. Åpne turer har vært en suksess med turer til kjente og mindre kjente perler i Geoparkområdet. Dyktige guider har gitt turene et geologisk, naturhistorisk og kulturelt perspektiv, og bidratt til å trekke fram eksisterende eller mer ukjente attraksjoner i våre nærområder.

Gea Norvegica Geopark fikk grønt kort etter re-evaluering, og er fortsatt Skandinavias eneste Europeiske Geopark støttet av UNESCO

Vi søker en person med stor entusiasme for geologi og geologiens betydning i vårt samfunn, og som trives med å være i kontakt og ha dialog med ulike miljøer.

De brune Geoparkskiltene som er godt synlige langs veiene i Telemark og Vestfold, henviser alle til informasjon om og lokaliteter i Gea Norvegica Geopark.

Som Skandinavias første og eneste UNESCO Europeiske Geopark ble vi i helgen (28.08 -30.08) re-evaluert

Suksessen gjentok seg.
Mersmak 2009 hadde flere utstillere, flere produkter og mange flere besøkende enn fjoråret. Omkring 50 000 mennesker besøkte matfestivalen lørdag, og Geoparkstanden merket stor pågang.

Møt oss på Mersmak i Skien!
Førstkommende helg, 28. og 29. august deltar Geoparken på Matfesitivalen Mersmak. Det er viktig å vise hvordan geologien har skap forutsetning for jordsmonn og lokal matproduksjon. Vi ønsker alle velkommen til vår innholdsrike stand!

Det var stor deltagelse på markeringen av Stråholmen og Jomfruland som nasjonalt kulturlandskapsområde.

En kulturell oase i Geoparken, med god kvalitet på produkter og service, samt en sterk forbindelse til industrihistorie og georessurser i området gjør Øvre Verket til en naturlig Geoparkpartner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler