Aktuelt

Man blir møtt av rene julestemningen på Mølen om dagen. Er det tykke lag med snø som har bredt seg utover rullesteinene på Mølen?

Gea Norvegica Geopark lanserer nyhetsbrev, og denne utgaven er det første i rekken av jevnlig påfyll. Det er til enhver tid mange oppgaver og prosjekter som det arbeides med i Geoparken, og vi ønsker å gi et innblikk i dette.

Torsdag 24. november besøker en kinesisk delegasjon Gea Norvegica Geopark. Gruppen ønsker innspill og erfaringsutveksling til utvikling av geoparkkonseptet i eget hjemland. Gea Norvegica opplever en økende henvendelse av slike besøk, og ser det som gjensidig nyttig og en viktig internasjonal annerkjennelse.

Kreativt verksted for barn på Sjøfartsmuseet fra kl. 13.00 - 17.00.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og sammen med Vitenlabben, Telemark museum og Grenland gjenbrukssenter fyller vi museet med mange aktiviteter for barn.

Den 10. Europeiske Geoparkkonferansen er gått over i historien, og vi kan se tilbake på en godt avviklet konferanse og et positivt løft for Gea Norvegica Geopark. I løpet av en uke har områdene vært til glede og interesse for over 250 deltakere. Omkring 30 nasjonaliteter har deltatt på konferansen som pågikk fra 16. til 18. september, etterfulgt av to dager med ekskursjoner rundt i Geoparkens åtte kommuner.

Bli med på åpningsarrangementet 16. september kl. 18.00 i Steinvika! Gea Norvegica Geopark er vertskap for årets internasjonale Geoparkkonferanse. Omlag 250 påmeldte deltakere fra Europa og verden forøvrig, i tillegg norske fagmiljøer og lokal og offentlig forvaltning vil bidra gjennom konferansen.

Geoparken vil at kunstnere skal møte geologer og fikk nettopp 70 000 kr i statlig støtte.  

Torsdagsturene går mot slutten, for iår. Men fortvil ikke det blir mange aktiviteter framover. Torsdag kl. 18.00 går siste ordinære torsdagstur, bli med til Borgeåsen og nyt panoramautsikten og oversikten over grenlandsgeologien.

Førstkommende torsdag kan du bli med på Geoparkarrangement flere steder i Vestfold og Telemark.

Kjærra Fossepark, Bøkeskogen eller Jomfruland – alle gir deg en liten smak av vår geologiske naturarv. Vakkert, sårbart og en forutsetning for så mye. Se vår aktivitetskalender

I perioden 22.mai til 5.juni avholdes den årlige Geopark-uka, EGN Week.
I dette tidsrommet vil det foregå aktiviteter og arrangementer i alle de 43 Europeiske Geoparkene.

Bli med på gode, faglige turer rundt i Geoparkområdet sammen med våre dyktige geoparkguider.

Lørdag 27.april kl. 11.00-16.00 er det Drømmemila fotobankåpning på Ulefoss, og årets første tur går til Jomfruland søndag 28. april.

 

Klokkerholmen leirskole starter opp sesongen med årets første skoleklasse på mandag. Sammen med lærere fra ulike skoler fikk vi en smakebit av hva elevene får oppleve.

En vandring i våre forfedres historie, deres arbeid og virke på Fen.

Lysbildekåseri ved Sverre Aksnes fra geologiforeningen og Tormod Halvorsen fra historielaget på Ulefoss Samfunnshus torsdag 24. mars kl.18.00.

Vi er i full gang med oppkjøring til ny tursesong. Turprogrammet legges, og vår stab av dyktige guider møtes nå til jevnlige samlinger for faglig påfyll og planlegging.

Nå kan du laste ned lærerike plakater der forskjellige bergarter forteller om seg selv. Steinfamilien er vår lille samling av rullestein som vi har gitt et ansikt og en historie.

Du kan blant annet lese om Sara Sandstein (bildet), som er laget av sammenpressede sandkorn, om Kåre Konglomerat, som er satt sammen av forskjellige småstein, og om Børre Basalt, som kom opp av en vulkan og fløt utover som lava.

Du finner dem under fanen «undervisning», til høyre under «steinfamilien».

Under Porsgrunn Kulturnatt støpte og malte vi fossiler i gips og tovet rullestein av ull på Gamle Posten. Vitensenteret og Sjøfartsmuseet hadde også aktiviteter, og det var koselig kafe oppe. Oppmøtet var enormt!

Lørdagen etter gikk Kulturnatt i Larvik av stabelen, og vi arrangerte toving av ull-rullestein på Larvik Museum. Både voksne og barn prøvde seg, og mange barn fant veien inn til oss på egen hånd mens foreldrene koste seg i kafeen. De laget stein etter stein. Sjelden har vi sett så høyt engasjement!

Takk til alle som kom, til alle som bidro, og til Gamle Posten og Larvik Museum for at vi kunne bruke lokalene deres!

Larvik er stedet å være førstkommende lørdag! Byen er fylt til randen av konserter, kunstutstillinger og workshops hele dagen og hele natten.

Geoparken åpner Larvik Museum i Fritzøe Verk klokka 14.00. Vi har med oss steinfamilien som forteller spennede historier om hva de har opplevd, og vi tover ull inspirert av rullestein. Tema for dagen er istid og vulkaner.

Program for Kulturnatt i Larvik

Lørdag 6. november er Porgrunn spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen! Geoparken finner du på Gamle Posten mellom kl. 11.00 og 16.00.

Du kan se vulkanutbrudd hver time, støpe fossiler i gips og møte Klara Kalkstein og de andre i steinfamilien, som forteller hvordan de ble til og hva de har opplevd i løpet av de millionene av år de har levd. vil ha morsomme og lærerike aktiviteter for barn.

Vitenlaben og Telemark Museum/Sjøfartsmuseet vil også ha morsomme aktiviteter for barn, og Kafe Påfyll serverer varme vafler.

Program for Porsgrunn Kulturnatt

Vi gratulerer og ønsker Rokua Geopark i Finland velkommen som medlem av det UNESCO støttede nettverk av Europeiske Geoparker (EGN). Rokua Geopark i Finland er Europas nordligste Geopark.

Her er den Finske delegasjonen samlet i Petrified Forest Geopark på Lesvos i Hellas. Les informasjon om Rokua Geopark.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler