Aktuelt

Gea Norvegica Geopark inviterer til Geologiens Dag for hele familien lørdag 15. september klokken 13-15

Bli med på byvanding under matfestivalen Mersmak i Skien. Oppmøte kl. 13.00 ved Rådhuset. Geoparkens underbygger betydningen av geologien og jordsmonnet for matproduksjonen, bydannelse og industrien i Skien.

Guidingen går både fredag 24. og lørdag 25. august. Henholdsvis med guiding av Else Skau og Tormod Aulebo de ulike dagene.

Torsdag 2. august er det tur i Langesund og laksefangst i Kjærra.
Få med deg kultur- og naturhistorie med Roger Normann i Langesund torsdag kl. 18.00, eller teineopptak i Kjærra Fossepark kl. 17.

Geoparken fikk tips om en diger steinblokk som ikke lenger lå der den skulle ligget - på Donavall i Brunlanes. Den lett synlige steinen har flyttet seg flere meter fra der den opprinnelig lå, men kan dette ha en naturlig forklaring?

Geoparkens Informasjonsbrev nr. 3 er ute. Dette viser litt av aktiviteten i Geoparken for denne våren og forsommeren, og er nyttig lesing for alle som er interessert i måter å formidle geologi på. Geoparken ønsker God Sommer, og oppfordrer til å bruke nærområder og utforske lokaliteter rundt i området.

Ferske rundstykker av lys og grov gjærdeig er Ragnas svar på bergarten rombeforfyr som vi finner mye av i Lardal. Velsmakene og saftige er de også! Med mel fra Kvelde Mølle viser Ragnas Hjemmebakeri en god kobling til natur og næring. Hun er en av flere nye partnere denne våren.

Søndag 17. juni kl. 12-15 inviterer vi til kunststilling på Fagerheimlåven. Utstillingen er et resultat av barns kreativitet på Rognstranda sist søndag.

Gea Norvegica Geopark iviterte da i samarbeid med Anne Helene Moe, kunstpedagog og daglig leder på Fagerheimlåven, til malerkurs med fokus på geologi og kunst.

«Dette var gøy», » Så moro, dette vil jeg gjøre igjen». Tilbakemeldinger fra barna var ganske entydige på at det er gøy å se kunsten i geologien.

Bli med på Mølen torsdag 31. mai kl. 18.00 - 20.00. På Mølen kan du oppleve et unikt kystlandskap der raet dukker ned i havet.

Geoparken inviterer i samarbeid med kunstner Trond Fredriksen barn i ungdomskolealder til keramikk og rakubrenning onsdag 6.juni kl. 17.00 – 19.00

Gea Norvegica Geopark i samarbeid med Anne Helene Moe, daglig leder på Fagerheimlåven inviterer til malerkurs for barn i alderen 8-10 år søndag 10.juni kl.11-14 på Rognstranda,

Gea Norvegica Geopark i samarbeid med kunstner Katja Aarflot inviterer barn i aldren 9 - 15 år på en tur de sent vil glemme.

Vi tar båt rundt i Kragerøs vakre skjærgård og zoomer inn på berg- og fjellformasjoner som kan likne alt fra mennesker og dyr til troll og rene fantasier. Norsk folketro har en endeløs rekke av navn, steder og sagn knyttet til ulike fjellformasjoner, vi lærer litt om dette.

Få med deg avsparket for Drømmemila lørdag 19. mai. Her får du fortellingene om natur og kultur på Ulefoss gjennom aktiviteter hele dagen. Geoparken gir deg historiene om den gang Ulefoss-området var en vulkan, og vi ser hvilket grunnlag dette har gitt til Ulefoss både før og inn i framtiden. Se programmet.

Mange hadde funnet veien til Fossum igår, og det skapte en fin ramme rundt åpningen av den nye Geoparklokaliteten. På plassen hvor den gamle masovnen sto, og det sentrale industriområdet på Fossum var, er det idag tre skilt som viser historien og koblingen til naturressursene. Området er lett tilgjengelig langs veien, og mange vil få tilgang til informasjonen og den pent opparbeidede plassen.

Torsdag 3. mai kl. 18.00

Få med deg skiltavduking og foredrag om 328 års gruve- og jernverksvirksomhet på Fossum i Skien. Møt opp på gamle jernverkstomta (v/ Fossumbrua) kl. 18.00. Skiltavduking etterfulgt av vandring og foredrag (inne) om naturen og jernverkssamfunnet rundt Løvenskiold Fossum kl. 19.00. Gratis arrangement!

Geoparkens informasjonsbrev er nå tilgjengelig elektronisk. Dette er nyttig lesning for alle som lurer på hva en Geopark jobber med og har interesse av å lære mer om områdets naturgrunnlag. Gi oss beskjed på post@geanor.no om du ønsker å abonnere på fremtidige informasjonsbrev, gratis og miljøvennlig selvfølgelig.

15. mars kl. 18.00-20.00 inviterer vi alle Geopark venner til et svært interessant foredrag. Hans Arne Nakrem er geolog ved Naturhistorisk Museum, UIO og er kjent som en av «Øglejegerne» fra Svalbard. Han vil ta for seg «Livet, landskapet og mangfoldet i kambrosilurtiden», og vil se hvilke spor som ble satt i Geoparken.

Nome kommune satser på attraksjonsklyngen Drømmemila som et mål for økt besøk og stopp på Ulefoss. I dette er Gea Norvegica og naturgrunnlaget viktig dimensjon. Førstkommende torsdag 19.01 inviterer prosjektet Drømmemila alle interesserte til åpent dialogmøte.

Gea Norvegica er sammen med sine nordiske Geoparkkollegaer iferd med å lage rundreisepakker for det asiatiske markedet. Kinesere etterspør mer av det Geoparkene tilbyr, og en ser nytten av å slå seg sammen med geoparkene i Finland, Island og Norge. Gea Norvegica har sett på flere alternative opplegg som vil passe godt inn i et to-tre dagers stop i området.

Representantskapet er Geoparkens øverste myndighet, og består av politsk valgte representanter fra alle eierne. Etter høstens valg er det nye representantskapet nå på plass, og består av både nye og tidligere representanter. Eierne vil fortsette den gode utviklingen med økt lokalt samarbeid og fokus på å være en internasjonal UNESCO støttet geopark.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler