Aktuelt

Avisene skrev om bokstavligtalt strålende dager i Skien sentrum. Geoparken opplevde mange besøkende og interesserte til standen. Mange vet nå hvorfor Geoparken var på matfestival!

Takk til alle som svarte på Geopark spørsmål! Ikke alle spørsmålene var nok like enkle å besvare, men etter resultatene å dømme har mange gode kunnskaper om geologi og natur. Klikk her og se på fasiten.

Torsdag 28. august ble Kjærra Fossepark markert som Geopark attraksjon.

I forbindelse med den Internasjonale Geologiske Kongress, som ble arrangert i Oslo i august i år, valgte 14 geologer fra Europa og Asia å starte norgesbesøket med en eksursjon i Geoparken.

Mandag 16. juni ble Nordens første UNESCO European geopark åpnet. Se bilder fra åpningen.

Ca 25 personer valgte natur og kultur fremfor bading da vi i forbindelse med Geopark uka arrangerte en historisk vandring til ”Slottet” i Bergsbygda.

Vi søker en person med stor entusiasme for geologi og geologiens betydning i vårt samfunn, og som kan synliggjøre geoparkens mål.

Vi har valgt å legge ut våre nye web sider, selv om innholdet ikke er ferdig utviklet ennå. Her vil du nå finne informasjon om aktiviteter og nyheter. Fagstoff fra de ulike geolokaliteter oppdateres fortløpende.

Den offisielle åpning av Geoparken vil foregå på Mølen i Vestfold og på Rognstranda i Telemark.

Kl. 09.30 Mølen v/næringsminister Dag Terje Andersen

Kl. 13.30 Rognstranda v/fylkesordfører Gunn Marit Helgesen

Alle er hjertelig velkommen. Last ned program.

Kunstnerne har hatt dannelse som tema i utsmykkingen av skolen. Hver skulptur representerer en geologisk tid.

Båt, mat og faglig påfyll ventet de omkring 80 deltakerne fra Telemark Fylkeskommune som hadde meldt seg til blåtur 29. august. Lite visste de at det ventet historier om dannelsen av geoparken og lek med dinosaurer, mamuttbrøl og smelting av isbreer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler