Aktuelt

Det blir byvandring i Skien fredag 28.august kl. 13.00. Vi gjør oppmerksom på at det ikke blir byvandring på lørdag. 

Det har vært rekord mange deltagere på guidede turer i Geoparken i årets vår- og sommersesong, men sesongen er ikke slutt ennå så vi har flere turer i august og september også.  Se arrangemenstkalenderen

Tårnbukta, Jomfruland

Vi har fått forespørsel om å sette opp taxibåt til/fra Jomfruland 29. juli, da siste ferge går kl. 18.40. Vi kan bestille taxibåt fra/til Valle og til Kragerø, men må da ha bindene påmelding.

Den Europeiske Geopark-uken, EGN-week 2015 arrangeres i alle Europeiske Geoparker i de kommende uker.

En opplevelsesreise i Gea Norvegica Geopark - tilbud fra Nestor i samarbeid med Gea Norvegica Geopark.
 

Geoparken har idag fått støtte fra Sparebankstiftelsendnb til å lage en tidslinje i Kjærra Fossepark i Lardal som viser jordas lange historie.

Vi markerkerte Friluftslivets år 2015 - med geopark tur i naturskjønne Kjærra.

Sesongens turprogram er klart. Vi kan tilby en rekke guidede turer på de ulike lokaliteter i Geoparken. Alle turene er gratis og uten påmelding

Fensfeltet geologiforening har gitt ut en ny bok om Fensfeltet. 

Fensfeltet ved Ulefoss er verdenskjent for sine mange uvanlige bergarter og for sine store forekomster av niob, thorium og sjeldne jordartselementer. 

Kulturnatta i Porgrunn var spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen!

I forbindelse med forskningsdagene inviterte Geoparken og Høyskolen i Telemark til guidet tur til Steinvika i Langesund. her fant man spor fra dyr som i jordas oldtid levde i det tropiske havet, dengang Norge lå sør for ekvator.

Et av informasjonsskiltene på Bølevegen har blitt ødelagt og revet ned. Skiltstativet vil da bli stående tomt til vi får produsert nye skiltplater.

De gamle skiltene på rådhusplassen i Porsgrunn er nå erstattet med nye skiltplater. De nye skiltplatene gir mer og bedre informasjon. Her kan man lese om tidligere tiders jordskjelv som har vært med på å forme landskapet, og om hvorfor ælva plutselig gjør en 90 graders sving.

Geoparken har fått tildelt 30.000 kr. fra Sparebankstiftelsen innen gaveområdet ”natur og friluftsliv”. 

Jomfruland har nå fått sin egen digitale tur-guide. Gjennom 10 innlagte punkter på øyas nordlige halvdel vil du ved et besøk få vite mer om øyas spesielle geologi, unike fugle- og planteliv samt høre historien om hvordan landskapet er formet gjennom generasjoners bruk. 

Vinner av årets digitale skattejakt under kulturnatta i Porsgrunn ble Vår Lind. Vår hadde gått hele løypa og svart på alle spørsmålene om kultur og natur i Porsgrunn. Med geoparkens generelle informasjonshefte og grenlandsboka er Vår klar for nye turer i geoparken.

TurfHunt er en digital skattejakt som foregår ute i naturen ved hjelp av smarttelefon. I forbindelse med Kulturnatta i Porsgrunn har Geoparken utviklet en digital skattejakt som tar deg til åtte ulike barneaktiviteter og to geologispørsmål i Porsgrunn. Ved å laste ned TurfHunt får man tilgang til oppgavene og vil finne angitte steder med spørsmål ved hjelp av kart og GPS innebygd i TurfHunt-appen.

Lørdag 2. november er Porgrunn spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen! Geoparken finner du på i vårt informasjonssenter på Porsgrund Poselen mellom kl. 12.00 og 16.00. Vi kan tilby mange aktiviteter for barn på kulturnatta i Porsgrunn. Bla male fossiler, grave gull og se på mikrofossiler i mikroskop. I tillegg blir det også digital skattejakt.

Vi har trukket vinnere av "finn 5 ord konkurransen" på forskerdagene.
Vinner av Nye Grenlandsboka ble Christian, TGf1.
Ekstrapremie, headnecker, går til Finlo & Katrine, 1 TAF Porgrunn vgs og Brian & Sophie, 10A Kjølnes uskole.

Premien kan hentes på Geoparkens kontor på Teknologisenteret på Kjølnes. (Kjølnes Ring 30)

Søndag 15. september ble det arrangert Geologiens dag på Mølen. Godt over 70 stykker fant veien til arrangementet på tross av et skikkelig ruskevær. Som alltid viste Mølen seg frem som spektakulær og vakker...

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.