Aktuelt

Fensfeltet geologiforening har gitt ut en ny bok om Fensfeltet. 

Fensfeltet ved Ulefoss er verdenskjent for sine mange uvanlige bergarter og for sine store forekomster av niob, thorium og sjeldne jordartselementer. 

Kulturnatta i Porgrunn var spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen!

I forbindelse med forskningsdagene inviterte Geoparken og Høyskolen i Telemark til guidet tur til Steinvika i Langesund. her fant man spor fra dyr som i jordas oldtid levde i det tropiske havet, dengang Norge lå sør for ekvator.

Et av informasjonsskiltene på Bølevegen har blitt ødelagt og revet ned. Skiltstativet vil da bli stående tomt til vi får produsert nye skiltplater.

De gamle skiltene på rådhusplassen i Porsgrunn er nå erstattet med nye skiltplater. De nye skiltplatene gir mer og bedre informasjon. Her kan man lese om tidligere tiders jordskjelv som har vært med på å forme landskapet, og om hvorfor ælva plutselig gjør en 90 graders sving.

Geoparken har fått tildelt 30.000 kr. fra Sparebankstiftelsen innen gaveområdet ”natur og friluftsliv”. 

Jomfruland har nå fått sin egen digitale tur-guide. Gjennom 10 innlagte punkter på øyas nordlige halvdel vil du ved et besøk få vite mer om øyas spesielle geologi, unike fugle- og planteliv samt høre historien om hvordan landskapet er formet gjennom generasjoners bruk. 

Vinner av årets digitale skattejakt under kulturnatta i Porsgrunn ble Vår Lind. Vår hadde gått hele løypa og svart på alle spørsmålene om kultur og natur i Porsgrunn. Med geoparkens generelle informasjonshefte og grenlandsboka er Vår klar for nye turer i geoparken.

TurfHunt er en digital skattejakt som foregår ute i naturen ved hjelp av smarttelefon. I forbindelse med Kulturnatta i Porsgrunn har Geoparken utviklet en digital skattejakt som tar deg til åtte ulike barneaktiviteter og to geologispørsmål i Porsgrunn. Ved å laste ned TurfHunt får man tilgang til oppgavene og vil finne angitte steder med spørsmål ved hjelp av kart og GPS innebygd i TurfHunt-appen.

Lørdag 2. november er Porgrunn spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen! Geoparken finner du på i vårt informasjonssenter på Porsgrund Poselen mellom kl. 12.00 og 16.00. Vi kan tilby mange aktiviteter for barn på kulturnatta i Porsgrunn. Bla male fossiler, grave gull og se på mikrofossiler i mikroskop. I tillegg blir det også digital skattejakt.

Vi har trukket vinnere av "finn 5 ord konkurransen" på forskerdagene.
Vinner av Nye Grenlandsboka ble Christian, TGf1.
Ekstrapremie, headnecker, går til Finlo & Katrine, 1 TAF Porgrunn vgs og Brian & Sophie, 10A Kjølnes uskole.

Premien kan hentes på Geoparkens kontor på Teknologisenteret på Kjølnes. (Kjølnes Ring 30)

Søndag 15. september ble det arrangert Geologiens dag på Mølen. Godt over 70 stykker fant veien til arrangementet på tross av et skikkelig ruskevær. Som alltid viste Mølen seg frem som spektakulær og vakker...

Velkommen til familiedag på Mølen i Brunlanes

Søndag 15. september kl. 12.00-14.00

I forbindelse med forskningsdagene inviterer Geoparken og Høyskolen i Telemark til guidet tur på Jomfruland.
Jomfruland er ei øy med en helt spesiell historie. På denne utflukten vil du få høre om hvordan Jomfruland og området rundt ble til. Det er en historie om vann, store klimaendringer og mektige naturkrefter som har formet øya ytterst i Kragerøskjærgården.

Torsdag 15 august var Anne og Jane fra Geoparken i Steinvika. Sammen med barna som hadde møtt frem malte vi på fossil-avstøpninger og hadde aktiviteter for barna.

Geoparken har åpnet et nytt info-senter på Porsgrund Porselensfabrikk. 
Det er utstilling med informasjon om geologien og naturhistorien i hele Geoparken, samt brosjyrer og tidsskrifter som man fritt kan ta med seg hjem.
Du finner oss ved å gå gjennom porselensutsalget og utstillingen Design til folket. Her finnes også generell turistinformasjon fra kommunene i Geoparken.

Vi arangerer den europeiske geopark-uken fra 9.juni - 16.juni. Her er det mulighet til å bli med på turer og aktiviteter.

Last opp program her.

I hvert fall får man føle elementene. Hvitveistur i kuling ble en spenstig opplevelse med geoparkguider Jan Åge og Else Liv.

Bli med på gode, faglige turer rundt i Geoparkområdet sammen med våre dyktige geoparkguider.

Lørdag 27.april kl. 11.00-16.00 er det Drømmemila fotobankåpning på Ulefoss, og årets første tur går til Jomfruland søndag 28. april.

 

Turene er gratis og uten påmelding, om annet ikke er nevnt. Turene krever ingen forkunnskaper.Temaene vil dekke det meste fra kulturlandskap til mineralogi.

Last ned årets program her, eller sjekk ut aktivitetskalenderen for oversikt over alle turer og arrangement.

Vi har nå satt opp to nye informasjonsskilt på rasteplassene mellom Larvik og Porsgrunn på nye E18. Et generelt informasjonsskilt om Geoparken og et som forteller om geologiske attraksjoner i Larvik. Ta en stopp på rasteplassen og få tips til turer i påsken.

Vår adresse er:

Gea Norvegica Geopark
Kjølnes Ring 30
3918 Porsgrunn 
Telefon: 35 57 40 00

Gea Norvegica Geopark

Geoparken er lokalisert i Vestfold og Telemark og omfatter kommunene Larvik og Lardal i Vestfold og Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan og Nome i Telemark.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.