De eldste bergartene i Grenland er 1500 millioner år gamle.

Vet du hva som er i bunnen i grunnen?

13. sep 18:30 - 13. sep 21:30

Gea Norvegica Geopark, Porselens museet og Kunsthall Grenland inviterer til foredrag - "Hva er i bunnen i grunnen?"  onsdag 13 september klokken 18.30 - 21.30 på Porselensmuseet.

Mineraler er utgangspunktet for det meste vi mennesker trenger – om det er til tannpasta, byggematerialer, jordsmonn og næring for planter eller porselenet vårt. For å forvalte berggrunnen best mulig må den kartlegges. Kvinnelig pioner og nestor i kartleggingen av norsk berggrunn, Ellen M. O. Sigmond, kommer og forteller om sin livslange gjerning for å kartlegge Norges fjell og vidder. Geolog Per Storemyr vil fortelle om Madammen i Tvedestrand som ble rik av å selge råstoffer til Danmark. Kristin Rangnes fra Geoparken innleder om Telemarks nyttige geologi og industrien som utviklet seg på grunnlag av den. Leder på Porselensmuseet, Ann-Kathrin Samuelsen forteller om porselensskatten Fjellflora og keramiker Toril Redalen vil vise oss og snakke om sitt kunstprosjekt «Råstoff»

  • 18.30-18.50: Kristin Rangnes, geolog og daglig leder i Gea Norvegica Geopark: Velkommen og litt om berggrunnen vår som grunnlag for bosetting, turisme og historisk og moderne industri i Telemark.
  • 18.50-19.35: Ellen Sigmond, geolog fra Norges Geologiske Undersøkelse: «Er det viktig hva som er i grunnen? Kartleggingen av Norges grunn er viktig for å vite mer om de store sammenhengene!»
  • 20.30-21.00: Per Storemyr, geolog og geoarkeolog: «Madammen som rodde langs Sørlandskysten og startet et mineraleventyr på 1700-tallet»

Inngang: 100 kr. inkl. kaffe & kake

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler