Aktuelt

I forbindelse med forskningsdagene inviterer Geoparken og Høyskolen i Telemark til guidet tur til Steinvika i Langesund. her vil vi se etter spor fra dyr som i jordas oldtid levde i det tropiske havet, dengang Norge lå sør for ekvator.

Bli med på interessante og spennende turer rundt i Geoparkområdet sammen med våre dyktige geoparkguider. Årets første tur er onsdag 23. april kl. 11.00 på Frierstien, med oppmøte på Herøyahuset. Guide er Kjell Ivar Brynsrud.

Last ned årets program her, eller sjekk ut aktivitetskalenderen for oversikt over alle turer. Turene er gratis og åpne alle.
Vi ønsker alle velkommen til årets turer i geoparken!

EGN (Europen  Geopark network) har nå laget et felles nyhetsbrev for alle europeiske geoparker. Her vil de ulike geoparker få mulighet til å presentere seg og sine arrangement.

EGN-newsletter no 1

De gamle skiltene på rådhusplassen i Porsgrunn er nå erstattet med nye skiltplater. De nye skiltplatene gir mer og bedre informasjon. Her kan man lese om tidligere tiders jordskjelv som har vært med på å forme landskapet, og om hvorfor ælva plutselig gjør en 90 graders sving.

Geoparken har fått tildelt 30.000 kr. fra Sparebankstiftelsen innen gaveområdet ”natur og friluftsliv”. 

Jomfruland har nå fått sin egen digitale tur-guide. Gjennom 10 innlagte punkter på øyas nordlige halvdel vil du ved et besøk få vite mer om øyas spesielle geologi, unike fugle- og planteliv samt høre historien om hvordan landskapet er formet gjennom generasjoners bruk. 

Vinner av årets digitale skattejakt under kulturnatta i Porsgrunn ble Vår Lind. Vår hadde gått hele løypa og svart på alle spørsmålene om kultur og natur i Porsgrunn. Med geoparkens generelle informasjonshefte og grenlandsboka er Vår klar for nye turer i geoparken.

TurfHunt er en digital skattejakt som foregår ute i naturen ved hjelp av smarttelefon. I forbindelse med Kulturnatta i Porsgrunn har Geoparken utviklet en digital skattejakt som tar deg til åtte ulike barneaktiviteter og to geologispørsmål i Porsgrunn. Ved å laste ned TurfHunt får man tilgang til oppgavene og vil finne angitte steder med spørsmål ved hjelp av kart og GPS innebygd i TurfHunt-appen.

Lørdag 2. november er Porgrunn spekket med opplevelser for voksne og barn hele dagen! Geoparken finner du på i vårt informasjonssenter på Porsgrund Poselen mellom kl. 12.00 og 16.00. Vi kan tilby mange aktiviteter for barn på kulturnatta i Porsgrunn. Bla male fossiler, grave gull og se på mikrofossiler i mikroskop. I tillegg blir det også digital skattejakt.

Vi har trukket vinnere av "finn 5 ord konkurransen" på forskerdagene.
Vinner av Nye Grenlandsboka ble Christian, TGf1.
Ekstrapremie, headnecker, går til Finlo & Katrine, 1 TAF Porgrunn vgs og Brian & Sophie, 10A Kjølnes uskole.

Premien kan hentes på Geoparkens kontor på Teknologisenteret på Kjølnes. (Kjølnes Ring 30)

Bookmark and ShareDeveloped by Aplia AS - Designed by onezero - Powered by eZ Publish